vrijdag 24 juli 2009

Één – twee – drie, klaar voor de pandemie!

De huidige berichtgeving over de Mexicaanse griep wijst steeds meer in de richting van een ernstige uitbraak na de zomer. Ook Nederland gaat te maken krijgen met de grieppandemie. Is uw organisatie daarop voorbereid? Heeft u maatregelen getroffen om de continuïteit van de bedrijfsvoering zo veel mogelijk te waarborgen? Humanagement helpt u hierbij graag met onze virusremmer ‘Humiflu’. Mede op basis van onze kennis en ervaring op het gebied van Business Continuity Management realiseren wij in drie stappen en desgewenst binnen één week:

1. een pandemie risico-inventarisatie
2. een pandemie-actieplan
3. een voorbereide crisisorganisatie

Hierbij werken wij nauw samen met uw medewerkers en wordt gebruik gemaakt van tools, checklisten en sjablonen, die mede gebaseerd zijn op geldende richtlijnen van het Ministerie van VWS.

Kijk voor meer informatie op onze website http://www.humanagement.nl/ of bel ons op nummer 015-2150015. Wij zijn u graag van dienst vóórdat de pandemie uw organisatie treft.

vrijdag 17 juli 2009

Humanagement zet crisismanagement op de kaart bij ROC!

Donderdag 11 juni 2009 hebben Tessa Jeans en Frans van Eersel een kick-off sessie verzorgd bij een ROC instelling om meer bewustzijn en draagvlak te creëren voor crisismanagement. Dertig leden van de crisisteams van zes verschillende locaties zijn om exact 19.00 uur in de avond verrast door een telefoontje met het verzoek om zo spoedig mogelijk naar de locatie te komen voor een crisisbijeenkomst. Eenmaal gearriveerd op locatie blijkt het om een oefening te gaan en worden de leden van het crisisteam ontvangen met een hapje, een drankje en een inhoudelijke presentatie door Humanagement. Dit was de eerste keer dat het crisisteam op een dergelijke manier bij elkaar kwam. Het heeft zeker de bewustwording van de noodzaak tot crisismanagement vergroot. In het vervolgtraject zal Humanagement door middel van gesprekken en het organiseren van een kennismiddag het team verder voorbereiden op crisissituaties. Wilt u meer weten over Facility Continuity Management? Neem dan contact op met Tessa Jeans.

vrijdag 19 juni 2009

Facility Continuity Management

Humanagement plaatst BCM in een breed kader en is er van overtuigd dat de bedrijfscontinuïteit alleen geborgd kan worden als BCM organisatiebreed wordt gedragen en georganiseerd. Hoe creëert u draagvlak en bewustzijn in uw organisatie om dit proces in gang te zetten en de nodige investeringen te doen? Hoe haalt u het maximale rendement uit deze investering? Hoe zorgt u ervoor dat de kostbare plannen niet in de kast verdwijnen? Om deze uitdagingen aan te gaan heeft Humanagement uitgebreid onderzoek gedaan naar BCM in relatie tot FM en een speciale methodiek ontwikkeld: Facility Continuity Management, bedrijfscontinuïteit en crisismanagement in een facilitair jasje!


Facility Continuity Management (FCM) is speciaal ontwikkeld voor facility managers van organisaties waar de facilitaire afdeling de taak op zich heeft genomen/gekregen om de rol van kartrekker te vervullen bij de opzet van organisatiebreed BCM beleid. Het is een pragmatische aanpak, waarbij crisismanagement een belangrijke en baanbrekende rol vervult.
Humanagement is binnen het facilitaire werkveld gezichtsbepalend op het gebied van BCM en heeft ruime kennis van en ervaring met het ontwerpen, inrichten en besturen van (facilitaire) organisaties. Hierdoor zijn wij goed in staat om u te ondersteunen in het organiseren van BCM binnen uw organisatie.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten over de dienstverlening van Humanagement, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst!